Tři dny na konci prázdnin

Na konci prázdnin jsme s dětmi objeli několik šachových akcí. Na čtvrtek 24.8. nás pozval bývalý oddílový hráč AVZO Františkovy Lázně – Reinhard Blodig. Byli jsme u něj na návštěvě s Danielem Vo v krásném údolí průplavu Rýn-Mohan-Dunaj. Reinhard se s Danielem seznámil a sehrál s ním několik partií. Nabídl mu finanční podporu pro jeho nadcházející šachovou budoucnost. Byli jsme se také podívat v dětském šachovém kempu oddílu Kelheim.

Daniel letošní léto dostává nabídky na hostování v 1. lize mládeže za ŠK Karlovy Vary a nebo za extraligový ŠK Líně. A třetí nabídka je hrát s honorářem Oberpfalzligu za Schachklub Kelheim.

V pátek jsme byli na rapidu mládeže při Plzeňském šachovém festivalu v Parkhotelu. Sedmikolového PROdiamantOpen turnaje tempem 2x12min+3s se účastnili také silní mládežníci. Druhý nasazený Bludský Hynek (ELO1661) a první Nikita Filindash (ELO1756) mistr ČR H10. Daniel Vo končí se 4 body na 9. místě. Opět se projevila dětská rychlá hra. V partii s Hynkem Bludským ve zcela remízové pozici se Daniel snaží Hynka shodit na čas, hraje rychle a ztrácí důležitého pěšce. V partii s Barborou Mojžíšovou má Daniel figuru navíc, hraje rychle a přehlíží matovou hrozbu. V partii s Nikitou Filindashem pak ze složité taktické přestřelky v zahájení odchází Daniel s figurou méně a vzdává po 2 minutách hry. Los Daniela dvakrát poslal na druhou desku proti nejvýše nasazeným. Šachově dobrý – na body horší. Peter Zajac vybojoval 3 body a 18. místo. Peter poráží 2 hráče s ELO ratingem, takže snad už i on bude mít započteno ELO. Dušan Vo získává také 3 body a 19. místo. Hned v první partii ukazuje Dušan vyspělost, kdy celou koncovku s klidem odehrává na 15 sekundách. Poráží Emu Urválkovou (ELO1135). Zuzanka Zajacová se 2 body končí 29. z celkových 31 účastníků.

V sobotu jsme pak pokračovali v přátelském setkání v Hroznětíně. Pozval nás Danielovo trenér Rudolf Hlaváč k simultánce s FM Jiřím Soukupem. Za vstup 50 korun hroznětínští navařili hrnec výborné česnečky a nakonec přidali ještě párky s hořčicí. Při klidném a šachově přínosném setkání v místní restauraci KINO Peter Zajac vydobyl s mistrem remízu. Účastnil se ještě Petr Rataj a Zuzana Zajacová. Doprovod Radek Zálešák uhrál v poslední partii Valdštejnu výhru. Nutno přiznat, že mu k ní vydatně pomáhala místní barmanka.

Odkaz na stránky pořadatele / Odkaz na chess-results.com