Chebský šach pokračuje

Chebský šach pokračuje

V minulé sezoně se nejen chebský šach musel vypořádat s mimořádnými opatřeními, takže se s napětím očekával nástup do sezóny letošní. I přes veškerá zdravotní omezení a opatření můžeme konstatovat, že se soutěže 2021 – 2022 rozjely a zatím pokračují bez zásadních omezení. Naše družstvo „A“ odehrálo všechny 3 zápasy dle rozpisu, kde jeden vyhrálo a dva prohrálo jen velmi těsně. Stejně tak družstvo „B“, kterému druhý prohraný zápas 2:3 venku ovlivnila na poslední chvíli neúčast naší hráčky základní sestavy, jenž zůstala doma v karanténě.

Pozitivní je ovšem vzrůstající zájem žáků, od 1. 9. 2021 přibyli do našeho klubu ŠK Valdštejn Cheb další 3 chlapci a 2 dívky. Ti i další se také zúčastnili dlouho očekávaného, již 7. Vánočního turnaje dětí a mládeže v Chebu 4. 12. 2021, který se minulý rok z důvodu proticovidových opatření nemohl uskutečnit. Hrálo se 7 kol rapid systémem 2×20 min. Z našich se nejvíce činil Ondřej Bláha, který se 6 body svou kategorii vyhrál a v celkovém hodnocení obsadil krásnou 2. příčku. Snažili se i další – o 4. místo se dělí se 4 body náš Dan Novák se silným Vaškem Čontošem z KŠ Tietz, 8. místo obsadil Péťa Zajac, 10. Dušan Vo Hung, 12. Daniel Vo Hung, 13. Lukáš Hakl – všichni se 3 body, 14. byl Filip Říha s 2,5 body a 15. Zuzanka Zajacová s 1,5 bodem. Gratulujeme! Celkovým vítězem se stal jeden z favoritů Filip Grosser z KŠ Tietz, který s plným počtem 7 bodů nenašel přemožitele. Celé sobotní zápolení se neslo v příjemném a přátelském ovzduší bez větších nedorozumění, na čemž má velký podíl mezinárodní rozhodčí Michail Koreček. Velký dík patří také Tescu Cheb, které dětem věnovalo nepřeberné množství ovoce, sladkostí, nápojů apod., v neposlední řadě poděkování též pro MěÚ Cheb, Termo Cheb, Kaufland Cheb a PalmNet Cheb. Radost v dětských očích byla odměnou všem organizátorům.

Naši malí členové se také s radostí i úspěchem účastnili koncem srpna a začátkem září šachového táboru v Lubenci a turnaje v rapid šachu v plzeňských Radobyčicích se střídavými úspěchy s dosti kvalitními soupeři. Doufáme, že v nastoleném trendu budou pokračovat i nadále, zúročí nabyté zkušenosti a úspěšně vyplní mezery vzniklé odchody našich členů studentů na školy v jiných městech.

Přejeme všem našim kolegům, sponzorům a přátelům příjemný a klidný konec roku a hodně zdraví (nejen) do roku nadcházejícího!

Za Šachový klub Valdštejn Cheb, z. s.,

Jaroslav Pilík.