Memoriál Jiřího Tišera r.2020

Rok 2020 přinesl mnoho nečekaných, nepředvídatelných událostí, s kterými jsme se museli vyrovnat a přizpůsobit se. Přesto ŠK Valdštejn Cheb ještě zvládl pořadatelství tradičního Memoriálu ing. Jiřího Tišera, který proběhl 29. 2. 2020 v prostorách bývalého Armádního domu na pěší zóně v Chebu. Tohoto vyhledávaného turnaje se zúčastnilo 39 hráčů jak z Karlovarského, tak i Plzeňského kraje, kteří s jeho průběhem byli velmi spokojeni a již přislíbili účast v roce 2021.

Turnaj se odehrál jako vždy sedmikolově na 2 x 20 minut švýcarským systémem, se zápočtem na ELO, pod profesionálním dohledem mezinárodního rozhodčího Michaila Korečka FA. Favorit turnaje, náš odchovanec Petr Špreňar, zvládl svojí roli na jedničku a turnaj vyhrál se ziskem 6 bodů, když pouze ve dvou partiích remizoval. Na paty mu ovšem nejvíc šlapala p. Věra Lorencová z ŠK Karlovy Vary, která pak nakonec pouze horším pomocným hodnocením skončila se stejným počtem bodů na místě druhém. S 5,5 bodem pak na 3. místě následoval p. Tomáš Lorenc, též z ŠK Karlovy Vary.

Ani naši zástupci se v silné konkurenci neztratili, 11. Ondřej Bršťák 4,5 bodu, 12. Jan Panoš 4 body, 16. Rudolf Doležal 4 body, 17. Miloslav Macho 4 body, 24. Ali Nouri 3 body, 30. Zdeněk Bambousek též 3 body.

Děkujeme za výraznou podporu zejména České pojišťovně, firmě Termo&Co Cheb, Městu Cheb, a v neposlední řadě všem, kteří s organizací pomáhali. Vítězové si tak mohli odnést pěkné poháry a diplomy, a všichni zúčastnění si vybrali věcné ceny a zároveň si mohli po celý den dopřávat bohatého a chutného rautu.

Mimořádná situace kolem koronaviru bohužel v březnu zastavila všechny mistrovské soutěže kraje, takže všechny odehrané zápasy ročníku 2019-2020 má pouze naše céčko v Krajské soutěži, které obsadilo velmi dobré páté místo. V Krajském přeboru 2 se bohužel nestačilo odehrát poslední kolo, v neúplné tabulce nakonec naše béčko nechalo za sebou všechny soupeře a zvítězilo díky lepšímu skore. V nejvyšší soutěži Krajském přeboru 1 se přerušilo již 2 kola před koncem, na což doplatilo naše áčko, které zůstalo na 10. místě, pouhý bod za Horním Slavkovem na místě pátém. Je předpoklad, že se již nic dohrávat nebude a na podzim začne sezona 2020-2021 od nuly.

Všichni zájemci o tuto hru jsou srdečně vítáni, veškeré informaci o nás si mohou vyhledat na našich stránkách www.sachy-cheb.cz

Za ŠK Valdštejn Cheb – Jaroslav Pilík.

Vítězové předchozích ročníků Memoriálu Jiřího Tišera:

  1. ročník (2022) Jan Turner (ŠK Líně)
  2. ročník (2020) FM Petr Špreňar  (ŠK Karlovy Vary)
  3. ročník (2019) Věra Lorencová (ŠK Karlovy Vary)
  4. ročník (2018) Tomáš Lorenc (TJ Baník Sokolov ŠO)
  5. ročník (2017) Jan Turner (ŠK Tachov)
  6. ročník (2016) Petr Kovář (TJ Spartak Horní Slavkov)
  7. ročník (2015) Olaf Heinzel (IM, GER)
  8. ročník (2014) Rudolf Hlaváč (Sokolov)