Karlovarský čtyřlístek

Pěkný dětský turnaj, výjimečný tím, že nastupují čtyřčlenná družstva pořádal již jako 28. ročník Šachový klub Karlovy Vary. Družstva jsou složená z dětí narozených 2007 a mladší. Odměněno bylo i nejlepší družstvo složené z mladších než rok narození 2011. letos bylo rekordních 21 družstev, nejen z karlovarského, ale i plzeňského kraje a jedno družstvo dokonce až z Kralup. Startovní listina tedy čítala 86 hráčů. Hrálo se v prostorné jídelně v Drahovicích. Hrálo se tempem 15minut + 5 sekund na tah. Hodnotilo se tzv. olympijským systémem, tzn. že se sčítaly výsledky na všech stolech. V danou sobotu jsme se letos poprvé probudili do sněhové nadílky. Doprava pěti automobily dopadla díky obětavosti rodičů na výbornou.

Valdštejn složil družstvo A, kde byli naši nejstarší Martin Stehlík, Markéta Štěříková (K), Theodor Černý a Patrik Beránek. Pro kategorii nejlepší mladé družstvo jsme složili B, kde hrál Daniel Vo (K), Jonáš Kubát, Dušan Vo, Peter Zajac. Družstvo C bylo složené z nejlepších z nového kroužku na 6.ZŠ: Jeroným Beneš (K), Tran Le, Nhat Minh (Sam), Pham, Minh Tiep (Kevin), Viktor Fedas. A družstvo D se rýsovalo z ročníků 2009, ale na poslední chvíli odřekl Michal Tran, sestava byla tedy doplněná o mladšího: Tobiáš Krištof (K), Viktor Jarzab, Jakub Runge a Matyáš Vích.

Nejlépe se dařilo našemu Béčku. Nejenže vybojovalo prvenství v mladých, ale celkově skončilo na pěkném 6. místě s 15 body. Kapitán Daniel Vo na první šachovnici získal 5 ze 7, prohrál se silným karlovarským Dominikem Novotným a nejlepším kláštereckým Petrem Mikolášem. Nejlepšího našeho výsledku dosáhl Jonáš Kubát na druhé šachovnici, kde bez prohry získal pro družstvo 6 ze 7! Naše Áčko se 14 body končilo na 8. místě, nejproduktivnější hráč se 4,5 body je Patrik Beránek. Naše Céčko se 14 body uzavíralo první desítku kdy každý z týmu uhrál 3 body. A naše Déčko s 11 body skončilo 19. kdy Viktor Jarzab uhrál 3 body a ostatní 2. Liché družstvo bralo 2 body. Je vidět, že i naše poslední družstvo hrálo dobře, získalo pouze o 3 body méně než naši první nasazení.

Odkaz na chess-results.com / Odkaz na stránky pořadatele